REGION

Djeca koja su ranjena u pucnjavi na krijumčara zbrinuta u zadarsku bolnicu, oporavljaju se

Antena Zadar

31.5.2018

Dječak i djevojčica, dvanaestogodišnjaci, koji su povrijeđeni tokom sinoćnje potjere za krijumčarima u Donjem Srbu, dobro su i oporavljaju se u zadarskoj bolnici.

Podatke o zdravstvenom stanju dječaka i djevojčice saopćio je portaporl Policijske uprave zadarske Elis Žodan.

Kako dodaje Žodan, istraga je u toku, djeca se oporavljaju, a utvrđuje se i identitet i status osoba koje su se nalazile u kombiju kojim je vršeno krijumčarenje.

Povrede kod djece otkrivene su sinoć nakon akcije službenika Policijske uprave zadarske oko 22 sata, kada su spriječili pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske stanice Donji Srb.

Vozač kombija nije se zaustavio, već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. 

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s povredama od vatrenog oružja.

Radi se o osobama s područja Afganistana i Iraka koje se trenutno nalaze u prostorijama policije u Srbu nad kojima se provodi istraga.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.