KOPRIVNICA

Pred djecom zaklala muža, dobila deset godina zatvora

Djeca nekontrolirano jecala

Agencije

Index.hr

5.11.2018

Slađana Brkić, koja je u februaru u Goli kod Koprivnice nožem zaklala svog nevjenčanog supruga Dejana Slivara, nepravosnažno je osuđena danas na 10 godina zatvora.  

Uz zatvorsku kaznu, Županijski sud u Varaždinu odredio joj je i psihijatrijsko liječenje do kraja izdržavanja kazne. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunat će joj se u kaznu.  

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite ličnog i porodičnog života optužene, ali i svjedoka, među kojima su bila i djeca. Osim njih, svjedočili su i brat žrtve Davor Slivar, načelnik Gole Stjepan Milinković, ljekar Doma zdravlja, sestra, majka i prijateljica optužene Brkić.

Podsjećamo, 28-godišnja Brkić je 15. februara u sobi porodične kuće u mjestu Goli kod Koprivnice kuhinjskim nožem dva puta u prsa ubola nevjenčanog supruga, 46-godišnjeg Dejana Slivara, koji je na licu mjesta preminuo. 

Brutalnom ubistvu svjedočilo je njegovo dvoje maloljetne djece, dok najstarija kćerka nije bila kod kuće.  

Brkić je Slivara izbola kuhinjskim nožem nanijevši mu smrtonosne povrede. Prilikom napada i sama je povrijedila ruku kojom je držala nož pa je zbog toga, nakon što je policija upala u porodičnu kuću u kojoj se dogodio strašan zločin, prebačena u Opću bolnicu u Koprivnici. Slivar se, prema svemu sudeći, branio od nasrtaja svoje nevjenčane supruge.  

Kad je policija oko 17.40 sati došla na lice mjesta, njegova nevjenčana supruga odbila ih je pustiti u kuću pa su morali ući na silu. Prizor koji su zatekli ih je šokirao. Slivar je nepomično ležao u lokvi krvi, a njegova djeca bila su u tolikom šoku da su se nekontrolirano tresla. 

Slivarov brat Davor za "Index.hr" je ispričao detalje ubistva.     

- Svi su bili unutra kad se to dogodilo, sve troje. Sve su vidjeli. Dejan je izdahnuo malom na rukama - priča potreseni Davor.  

- Najmlađa kćerka je nakon toga istrčala vani. Sva sreća pa je doktor udaljen nekoliko kuća. Pronašla ga je. Doktor je utrčao unutra i iznio djecu napolje. Ona je napadala i drugu djecu. Malog je zarezala. Zarezala ga je po nozi. Zatim je krenula na drugo dijete. Krenula je na drugo dijete, ovu najstariju. Ona je počela vikati. Ja sam za to vrijeme bio kod kuće, nekoliko kuća dalje. Upravo sam došao s posla i malo prilegao. Za minutu sam bio kod Dejana - rekao je Davor Slivar u razgovoru za "Index" dan nakon ubistva.  

Brkić je u martu rodila djevojčicu u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu i tako postala prva hrvatska žena koja je rodila u zatvoru. Ubijeni Slivar bio je veteran domovinskog rata i učesnik akcija "Bljesak" i "Oluja". Imao je troje maloljetne djece, a njegova bivša supruga preminula je prije pet godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.