SRBIJA

Je li Zukorlić donirao Šešelju 50.000 eura

Imamović je u Skupštini Srbije, koristeći pravo da traži obavještenja, kazao da je veoma indikativno to da su Vojislav Šešelj, SRS i "druge stranke Vučićevog režima čitavo svoje političko djelovanje usmjerili isključivo na plasiranje lažnih tvrdnji

Poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović

S. N.

29.11.2018

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović zatražio je danas od Agencije za borbu protiv korupcije i tužilaštva da ispita tvrdnje da je Muamer Zukorlić od novca koji je doniran za njegovu fondaciju platio 50.000 eura lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju da napada njegove političke protivnike.    

Imamović je u Skupštini Srbije, koristeći pravo da traži obavještenja, kazao da je veoma indikativno to da su Vojislav Šešelj, SRS i "druge stranke Vučićevog režima čitavo svoje političko djelovanje usmjerili isključivo na plasiranje lažnih tvrdnji na račun Sulejmana Ugljanina, Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i drugih političkih i javnih ličnosti".

On je ocijenio da je u pitanju pokušaj da se u BNV "instalira" njihov kandidat Muamer Zukorlić.

Imamović je kazao i da "napad vodi" Vojislav Šešelj, koji je osuđeni ratni zločinac, te od predsjednice parlamenta Maje Gojković zatražio da se u najkraćem roku oduzme mandat Šešelju i da će, u protivnom, pokrenuti postupak pred odgovarajućim sudovima, a da, ako to ne uspije, pravdu potražiti pred međunarodnim sudom.

- Ono što se ovdje radi je pokušaj naprednjačko-radikalske koalicije da jednim udarcem... i Sulejmana Ugljanina i BNV, ali i Rasima Ljajića i druge političke javne ličnosti i nevladine organizacije u Sandžaku i instaliraju svog kandidata i svog ljubimca Muamera Zukorlića - rekao je Imamović, a prenosi Radio sto plus iz Novog Pazara.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će od nje odgovor dobiti u skladu s Poslovnikom i zamolila ga da Poslovnik o radu parlamenta dobro pročita i razmisli ko ima kakva ovlaštenja.

Poslanik SRS-a Aleksandar Šešelj zatim je govorio o naznakama separatizma u Srbiji, napominjući da je novoizabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo na društvenim mrežama objavio mapu država bivše Jugoslavije, na kojoj je odvojio, osim Kosova, i Vojvodinu i Sandžak od Srbije.

- Ja bih da upozorim ministricu pravde Nelu Kuburović da li zna šta je krivično djelo napada na ustavni poredak. To je veleizdaja. Je li moguće da Esad Džudžo može ovo da objavi, a što je najgore od svega, zvanična vlast u Srbiji je u koaliciji s ovim čovjekom i izabrala preko svojih koalicionih partnera tog čovjeka da bude predsjednik BNV-a - kazao je Aleksandar Šešelj.

On je rekao i da je, ko god podržava Esada Džužda i politiku koju propagira, "najgori šljam i ološ", a takvi su, kako je naveo, "i Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.