ZAHVALNOST

Hašim Tači odlikovao Džordža Buša "ordenom nezavisnosti"

Predsjednik Kosova izjavio je da je s bivšim američkim predsjednikom razgovarao i o aktuelnim temama

Hašim Tači i Džordž Buš: Susret prijatelja. RTK

RTK

30.11.2018

Predsjednik Kosova Hašim Tači sastao se u Vašingtonu s bivšim američkim predsjednikom Džordžom V. Bušom (George Bush) i tom prilikom uručio mu "orden nezavisnosti" u znak poštovanja prema porodici Buš, prenosi RTK. 

Tači je kazao da je s bivšim američkim predsjednikom razgovarao i o aktuelnim temama. 

- U Dalasu sam se sastao s velikim prijateljem nezavisnosti i slobode Kosova, predsjednikom Džordžom Bušom. Tokom ovog prijateljskog sastanka razgovarali smo o političkim zbivanjima na Kosovu i u regionu. Poštovanje prema divnoj porodici Buš bit će doživotno za Albance na Kosovu - istaknuo je Tači.

Dodao je da su se složili da je postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije obavezno, što bi obilježilo konačno kraj stoljetnog konflikta, obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN, NATO i EU. 

- Naravno, postizanje ovog sporazuma nije nimalo lako, ali predsjednik Buš mi je dao jedan vrijedan savjet koji ću podijeliti s vama - "Kao lideri nećete se upamtiti za populističke odluke nego za teške i pravedne odluke koje ćete donijeti za vaš narod i vašu zemlju" - kazao je Tači, zaključuje se u izvještaju RTK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.