REGION

NLO viđen na nebu iznad Skoplja: Makedonci fotografirali misterioznu crvenu loptu

Videosnimak letećeg predmeta napravljen je mobilnim telefonom iz naselja Trnodol

Neuobičajena svijetleća lopta. Screenhot

Telegraf.rs

20.12.2018

Prije dvije večeri na nebu iznad Skoplja viđen je neidentificirani leteći objekt (NLO).

On se mogao vidjeti golim okom kao neuobičajena crvena lopta kako se naglo uzdiže s terena u naselju Bardovci i kreće ka nebu, piše portal iz Skoplja koji se bavi temama vezanim za kriminal i pravosuđe "Dosie.mk".

Iako je tada u Skoplju intenzivno padao snijeg, portal navodi da se neidentificirani leteći objekt veoma brzo kretao. Na momente je zastajkivao, a onda se naglo izgubio iz vidokruga i nestao.

Videosnimak misterioznog letećeg predmeta napravljen je mobilnim telefonom iz naselja Trnodol, a bijela tačka koja se kreće je ustvari crvena, iako se ta boja na snimku ne može vidjeti.

Portal "Dosie.mk" ne zna o kakvoj letjelici se radi, mada podsjeća da se nešto slično dogodilo i prije dva mjeseca. S iste pozicije tada se pojavila bešumna letjelica koja se drugačije kretala, jako je svijetlila, a iza sebe nije ostavljala nikakav trag. 

Ljudi koji su vidjeli taj snimak pretpostavljaju da se radilo ili o bespilotnoj letjelici ili o meteoru.

Urednici portala "Dosie.mk" uvjereni su da se i ovoga puta radilo o bespilotnoj letjelici s Kosova, jednoj od mnogih koje su, kako tvrde, u posljednje vrijeme nadlijetale Skoplje i Makedoniju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.