REGION Pretpostavka da se radi o bespilotnoj letjelici

NLO viđen na nebu iznad Skoplja: Makedonci fotografirali misterioznu crvenu loptu

Videosnimak letećeg predmeta napravljen je mobilnim telefonom iz naselja Trnodol

Telegraf.rs
20.12.2018 09:54

Neuobičajena svijetleća lopta

Foto: Screenhot

Prije dvije večeri na nebu iznad Skoplja viđen je neidentificirani leteći objekt (NLO).

On se mogao vidjeti golim okom kao neuobičajena crvena lopta kako se naglo uzdiže s terena u naselju Bardovci i kreće ka nebu, piše portal iz Skoplja koji se bavi temama vezanim za kriminal i pravosuđe "Dosie.mk".

Iako je tada u Skoplju intenzivno padao snijeg, portal navodi da se neidentificirani leteći objekt veoma brzo kretao. Na momente je zastajkivao, a onda se naglo izgubio iz vidokruga i nestao.

Videosnimak misterioznog letećeg predmeta napravljen je mobilnim telefonom iz naselja Trnodol, a bijela tačka koja se kreće je ustvari crvena, iako se ta boja na snimku ne može vidjeti.

Portal "Dosie.mk" ne zna o kakvoj letjelici se radi, mada podsjeća da se nešto slično dogodilo i prije dva mjeseca. S iste pozicije tada se pojavila bešumna letjelica koja se drugačije kretala, jako je svijetlila, a iza sebe nije ostavljala nikakav trag. 

Ljudi koji su vidjeli taj snimak pretpostavljaju da se radilo ili o bespilotnoj letjelici ili o meteoru.

Urednici portala "Dosie.mk" uvjereni su da se i ovoga puta radilo o bespilotnoj letjelici s Kosova, jednoj od mnogih koje su, kako tvrde, u posljednje vrijeme nadlijetale Skoplje i Makedoniju. 

NA VRH