REAKCIJA Nakon razgovora s Vučićem, uslijedili komentari

Cipras: Uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH neprimjerene

Prespanskim sporazumom, koji su Atina i Skoplje potpisali ove godine, Grčka potvrdila da je zemlja koja igra ulogu stabilizatora u regiji, izjavio je premijer

Fena
21.12.2018 14:50

Cipras: Radnje koje provodi Kosovo su za osudu

Foto: Arhiv

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da su inicijative Prištine o uvođenju taksi protiv Srbije i BiH, ali i stvaranje Vojske Kosova, neprimjereni. 

On je to rekao u petak nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je održao zajedničku konferenciju za medije. 

- Imali smo priliku da porazgovaramo o nekim značajnim pitanjima - i o posljednjim, najnovijim, neprijatnim događajima na Kosovu, o neprihvatljivim aktivnostima od Prištine o uvođenju taksi protiv Srbije i BiH, ali i pokušaja stvaranja kosovske vojske - rekao je Cipras.

Istaknuo je da to ne doprinosi stabilnosti regije već izaziva destabilizaciju. 

- Želim poslati poruku osude radnjama koje provodi Kosovo, koje baca ulje u vatru, želim podržati Republiku Srbiju na tom putu i naporu da pronađe rješenje - rekao je Cipras.

Naveo je da je Prespanskim sporazumom, koji su Atina i Skoplje potpisali ove godine, Grčka potvrdila da je zemlja koja igra ulogu stabilizatora u regiji, a da će taj sporazum pomoći i saradnji Srbije i Grčke, prenose beogradski mediji.

NA VRH