REGION Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo

Marko Đurić: Dolazak Putina jača poziciju Beograda

On je istakao i da je u interesu njegove zemlje da zbog svog naroda postigne kompromis s Prištinom

Srna
08.01.2019 11:38

Đurić: Najavljena posjeta veoma važna za Srbiju

Foto: Wikipedia

Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić ocijenio je danas da će nakon predstojeće posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina pozicija zvaničnog Beograda biti jača i bolja i po pitanju Kosova. 

Ako budemo imali snažnu podršku Rusije i od sada kao što smo imali do sada, ali i po pitanju rješavanja naše pozicije na Kosovu, ona može biti samo jača i bolja - rekao je Đurić. 

Đurić je naglasio da je posjeta, koja je najavljena za iduću sedmicu, veoma važna za Srbiju i zbog unapređenja ekonomskih i političkih odnosa dviju država, kao i da ona Srbiji može donijeti samo napredak.

On je istakao i da je zvaničnom Beogradu u interesu da zbog svog naroda na Kosovu postigne kompromis s Prištinom, ukazavši istovremeno da oni koji danas predstavljaju Albance ne žele bilo kakav dogovor.

Na taj način ne možemo doći do mira i moglo bi se desiti da u budućnosti plate visoku političku cijenu - rekao je Đurić. 

On je rekao i da je plan Vučića i Vlade Srbije da se pomogne svakoj srpskoj sredini na Kosovu i u ovoj godini te da će taj plan, bez obzira na sve teškoće, biti realiziran.

- Bez obzira na sve pritiske, hoćemo da stvorimo i materijalnu osnovu da ljudi ostanu u svojim domovima - rekao je Đurić i dodao da će biti izgrađena crkva u kosovskom pomoravlju, u Prilepcu, rodnom mjestu kneza Lazara.

NA VRH