OPTUŽBE

Dušan Bratić podnio krivičnu prijavu protiv Krstičevića zbog ubistva 81 Srbina

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića, koji je raketirao Banske dvore ujesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga

Damir Krstičević (u sredini). Arhiv

24sata.hr

12.1.2019

Srbijanski advokat Dušan Bratić podnio je Tužilaštvu za ratne zločine Srbije krivičnu prijavu protiv hrvatskog ministra odbrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i saučesnika.

Dušan Bratić prijavu je podnio zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića, koji je raketirao Banske dvore ujesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Kako pišu srbijanski mediji, Krstičević je bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je učestvovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice kod Jajca 12. i 13. septembra 1995.

Srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce. 

Bratić u krivičnoj prijavi tvrdi da su Krstičević i saučesnici čija se imena ne navode počinili dva krivična djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.