REGION Vljora Čitaku na Twitteru

Ambasadorica Kosova: Srbija je pobijeđena

Uporedila Srbe sa najvećim zlom u "Igri prestolja"

Avaz.ba
29.04.2019 16:35

Ambasadorica Kosova u SAD Vljora Čitaku (Vlora Citaku) uporedila je Srbe s najvećim zlom u "Igri prijestolja", prenose srbijanski mediji.

Objavom na Twitteru, šefica diplomatske misije Prištine u Njujorku uporedila je odnose Beograda i Prištine s dešavanjima u popularnoj seriji.

Treća epizoda posljednje sezone "Igre prijestolja", pored toga što predstavlja najdužu scenu bitke, možda je i najiščekivanija epizoda svih vremena. U njoj se odvila bitka živih, predvođenih Starkovima i princezom Deneris Targarjen (Daenerys Targaryen), i Bijelih hodača i vojske zombija, predvođenih Kraljem noći.

Čitaku je sinoć, nakon svjetske premijere, objavila:

- Igra prijestolja! Pa, kuća Stark je pobijedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobijeđena. A sada, ko će sjediti na prijestolju... to više nije važno! Veliki rat je donio pobjedu! A za ostatak... pa, ako nam se ne sviđaju, pobijedit ćemo ih!"

Beli hodači su definitivno poraženi, a njih je Čitaku uporedila sa Srbima, kojima predviđa skori poraz, misleći, po svoj prilici, na pregovore o statusu koji se danas popodne nastavljaju u Berlinu, navode mediji iz regiona.

Ovom objavom Čitaku je naljutila svoje pratioce, jer je otkrila detalje serije, čija premijera je na našim prostorima najavljena večeras u 21 sat.

Komentari

NA VRH