BEOGRAD

Velika medijska kuća stiže u naš region

Radi se i o poboljšanju novinarskih standarda, jer Euronews otvara svoje regionalno predstavništvo po svim svjetskim standardima

Euronews otvara novo predstavništvo. Arhiv

G. M.

15.7.2019

Savjetnica za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević potvrdila za TV Prvu da u Srbiju stiže televizija Euronews.

Ona je potvrdila ranija pisanja medija, da će s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron), koji danas stiže u dvodnevnu posjetu Beogradu, biti i Majk Piters (Michael Peters), izvršni direktor Euronewsa.

Detalji oko tog sporazuma bit će saopćeni sutra, kazala je Vasiljević za TV Prvu i dodala da će Piters biti član delegacije.

Osim toga, istakla je, bit će otvoreno 100 radnih mjesta, a radi se i o poboljšanju novinarskih standarda, jer Euronews otvara svoje regionalno predstavništvo u Beogradu po svim svjetskim standardima.

Inače, kako se navodi u saopćenju za medije, pokretanje Euronewsa Srbija, u saradnji sa HD-WIN, predstavlja dio strateške ambicije Euronewsa da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svijetu.

Kako je predviđeno ugovorom, HD-WIN – kompanija koja pripada nacionalnom telekomunikacionom operatoru ''Telekomu Srbija'' – imat će koristi od prepoznatljivosti i reputacije brenda Euronews.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.