UŽAS Veliki ekološki incident desio se u Bečićima

Fekalije se slivaju na plažu: Oko 1.500 gostiju obližnjeg hotela ne izlazi napolje zbog nesnosnog mirisa

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama

Avaz.ba
29.07.2019 20:35

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu, pišu Vijesti.

Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje vidjelo da je došlo do začepljenja.

- U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro - kazao je on.

Iako se očekivalo da je problem riješen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

- Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cijele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos - rekao je Đogo.

Uprava hotela kazala je Vijestima da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Oni su najavili da će podnijeti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

Komentari

NA VRH