HRVATSKA

Betonirala je plažu, ali i vila je beton: Ovo je kuća koju na Hvaru iznajmljuje vidjelica iz Međugorja, cijena - prava sitnica

U srcu sezone je rasprodana, a još se može iznajmiti krajem septembra

Kuća. Avaz

A. Ču. / Avaz.ba

31.7.2019

Izgled kuće. Booking

Da betoniranjem plaže nije uništila tisućljetne stijene pa onda sve to obložila pločicama kakvima u Hercegovini rade suhozide, možda se nikada ne bi doznalo da vidjelica Gospe iz Međugorja Mirjana Dragičević Soldo ima luksuznu vilu u uvali Blace u općini Sućuraj na otoku Hvaru, piše Index.

Iako je tvrdila da nema pojma o kakvoj se vili radi, kuća za koju ne zna da postoji zapravo je uredno upisana u zemljišnik, odmah poviše obale koja je devastirana. Prema dostupnim informacijama, nema upotrebnu dozvolu. Ima 314 kvadrata, a vlasnici su Marko i Mirjana Soldo.

Vila ima i veliki bazen i iznajmljuje se na Bookingu. 

- Vikendica Sucuraj O4 nalazi se u mjestu Sućuraj na Hvaru te je udaljena 41 km od Međugorja. Objekt obuhvaća klimatizirane elegantne sobe s besplatnim WiFi-em - počinje opis vile u uvali Blace na Bookingu.

Iznajmljuje se cijela vila s četiri spavaće sobe. U srcu sezone je rasprodana, a još se može iznajmiti krajem septembra. Tri noćenja u tom terminu stoje 12 i pol hiljada kuna (oko četiri hiljade KM) pa se može samo nagađati kolika je cijena u udarnom dijelu sezone.

U objektu je moguće igrati biljar i pikado te koristiti besplatne bicikle - stoji još u opisu. 

Što se devastacije obale tiče, inspektorat je utvrdio devastaciju obale, no ne zna tko je investitor. 

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama - stoji u odgovoru Državnog inspektorata Indexu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.