SRBIJA

Glumac pedofil snimljen u pozorištu: Goran Jevtić i dalje radi, prije odlaska u zatvor igrat će i predstavu za djecu

U avgustu 2014. obljubio dječaka (16), odnosno primoravao ga na oralni seks u toaletu

Goran Jevtić u pozorištu. Novosti.rs

Sl. M. / Avaz.ba

4.10.2019

Srbijanski glumac Goran Jevtić (41), koji je odlukom Višeg suda u Somboru osuđen na deset mjeseci zatvora zbog spolnog uznemiravanja maloljetnika, sinoć je u pozorištu "Boško Buha" igrao u prvoj predstavi ("39 stepenika") nakon izricanja presude.

Osuđeni glumac pedofil nastavit će da radi svoj posao sve do donošenja konačne presude, prenose mediji. Do kraja ovog mjeseca očekuje ga pet predstava, među kojima je i predstava za djecu "Aladinova čarobna lampa".

Osnovni sud u Somboru Jevtiću je u martu izrekao prvostepenu presudu od 10 mjeseci kućnog zatvora zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada, a kazna je preinačena u deset mjeseci zatvora u nekoj od kaznenopopravnih ustanova u Srbiji.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Jevtić i tužilac, a Vijeće Višeg suda u Somboru u utorak je odlučilo da preinači kaznu, jer je ocjena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Osim zatvorske kazne, glumcu je zabranjena i komunikacija s oštećenim L. K., prenose "Novosti". 

Jevtić je, prema optužnici, u avgustu 2014. obljubio dječaka (16), odnosno primoravao ga na oralni seks u toaletu pozorišta u Somboru poslije tradicionalne manifestacije "Pozorišni maraton". Istraga protiv glumca pokrenuta je godinu poslije, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dječaka.

Još nije poznato hoće li se Jevtićevo ime naći u registru pedofila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.