HRVATSKA Nakon operacije koljena

Sanader tražio prekid izvršenja zatvorske kazne

O zahtjevu odbrane odlučit će sudija izvršenja veliokogoričkog Županijskog suda

Fena
09.10.2019 19:12

Ivo Sanader

Foto: Avaz

Pola godine nakon što je zatvoren zbog šestogodišnje pravomoćne presude za korupciju u slučaju ''Planinska'' bivši hrvatski premijer Ivo Sanader podnio je preko svojih advokata molbu za prekid izvršenja zatvorske kazne kako bi se mogao oporaviti nakon operacije koljena.

Sanaderova advokatica Jadranka Sloković kazala je za N1 da je Sanaderu oporavak nakon operacije nemoguć u zatvoru. Stoga je zatražila da ga se na mjesec pusti na slobodu, dodajući da bi se državi na taj način smanjili i troškovi, a ne postoji opasnost od bijega.

O zahtjevu Sanaderove odbrane odlučit će sudija izvršenja veliokogoričkog Županijskog suda, koji je nadležan za izdržavanje Sanaderove kazne. 

Sanader je u remetinečkom zatvoru od 4. aprila, kada je Vrhovni sud završio trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostepene presude u aferi ''Planinska'' kojom je osuđen na četiri i po godine zatvora. Odlukom Vrhovnog suda Sanader je u konačnici pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Zbog operacije koljena Sanader je tražio i odgodu ponovljenog suđenja u slučaju INA-MOL, no sutkinja zagrebačkog Županijskog suda je odlučila da će se suđenje nastaviti u Sanaderovoj odsutnosti, uz objašnjenje da se sam doveo u tu situaciju. Sudski vještak prethodno je zaključio da operacija nije bila hitna, ali da je Sanader ustrajao na zahvatu nakon kojeg su potrebna tri mjeseca rehabilitacije. 

Komentari

NA VRH