SUJEVJERJE

Kolinda se svjesno ili ne bavi visokom magijom: Zašto je odabrala broj 11

U njenim prezimenima raspoređena je energija erosa, ljubavi i seksa te tanatosa, energija smrti, ali i transformacije i novog života

Grabar-Kitarović: Po još jedan mandat krenula 11. 11. u 11.11 sati. PIXSELL

Avaz.ba / 100posto.hr

16.11.2019

Kad ste već mislili da prilike u Hrvatskoj ne mogu postati uvrnutije nego što trenutno jesu, aktuelna hrvatska predsjednica krenula je u kampanju po još jedan mandat 11. 11. u 11 sati i 11 minuta. Datum i vrijeme nisu odabrani slučajno, slažu se svi sagovornici iz redova dobrih poznavatelja okultizma, numerologije, astrologije i kabale, piše 100posto.hr.  

S jedne strane, na taj se datum proslavlja Martinje, dan kada mošt postaje vino, kada plodovi mukotrpnog težačkog rada postaju narkotički napitak u kojem ćemo uživati ostatak godine. Ovaj datum imao je mistično i transformativno značenje još iz vremena drevnih naroda, koji su naseljavali prostore Evrope.


Broj grijeha i broj znanja

Sam se broj 11, pod kojim je vrlo transparentno aktuelna predsjednica odlučila krenuti u bitku za novi mandat, različito promatra u brojnim religijskim i magijskim učenjima. U kršćanstvu je, naprimjer, 11 broj nesavršenstva, a prema nekim tumačenjima, izdajnik Juda Iškariotski bio je 11. apostol. U zapadnoj gnostičkoj tradiciji 11 ima mnogo bolji položaj. On je istovremeno broj grijeha i broj znanja, odnosno grešnog znanja.

- Jedanaestica je veoma važan broj u zapadnom okultizmu, posebno u učenjima Zlatne zore i tajnih društava koja su iz nje proizašli. Često ga favorizira i britanski magičar Alister Krouli (Alister Crowley), koji u jednom od svojih spisa kaže: "Moj broj je 11 i svih onih koji su sa mnom." Krouli 11 zove i brojem magike. Jedanaest je bio omiljeni broj pjesnika i političara Gabrijelea D'Anuncija (Gabriele D'Annunzi), koji je kazao da je "taj broj drag njegovom praznovjerju". Zbog toga je osvojio Rijeku 11. septembra 1919. - kaže književnik i lingvist Boris Perić, koji je okultnu simboliku proučavao za potrebe svog mističnog romana "Zagabrijel".

Otkud fascinacija zapadnjačkih okultista, a i hrvatske predsjednice, svjesno ili nesvjesno, jedanaesticom? Odgovor valja potražiti u kabali, drevnom jevrejskom mističnom učenju. Prema kabali, čitav svemir sastavljen je od 10 sefira koji su raspoređeni na onome što nazivaju "drvetom života". Malkut je "najniži" oblik postojanja, a keter najviši. Predanim ezoterijskim radom, magijom i meditacijom posvećeni adept može otkriti ostale nivoe postojanja izvan osjetilne spoznaje. No, priča tek postaje komplicirana kad se dođe do broja 11.

- Nakon Ketera, odnosno desete sefire, dolazi ona jedanaesta, koja se u drevnim spisima naziva još i Daath. Zovu ga još i nevidljivim sefirom, koji se nalazi izvan univerzuma koji se može spoznati. Daath je put na drugu, nevidljivu stranu drveta života, put prema istinskom znanju i spoznaji izvan one osjetilne. Zbog toga je broj 11 veoma potentan i koristila su ga brojna tajna društva i okultne organizacije, uključujući i vitezove templare - govori zagrebački okultist i numerolog Frater Adam, koji naglašava da je samo ime i prezime hrvatske predsjednice iznimno magijski potentno te ga ne bi začudilo da osvoji još jedan mandat.


Izvan univerzuma

Grabar-Kitarović: Sve dobro smišljeno ili?. Agencije

- Kolinda Grabar-Kitarović u svom imenu sadrži grob, simbol smrti i falus, koji je u svim svjetskim kulturama simbol plodnosti. U njenim prezimenima je tako ravnomjerno raspoređena energija erosa, odnosno ljubavi i seksa, te tanatosa, energija smrti, ali i transformacije i novog života, što su dvije najsnažnije sile na svijetu. I njeno ime je mistično. Dobila ga je prema pjesmi "Kolinda", koju je prepjevala Zdenka Vučković. Kolinde su u zapadnoafričkoj tradiciji, inače, bile pjesme koje su se pjevale u čast bogu rata, a u Sjedinjene Američke Države su ih doveli afrički doseljenici. Zbog toga nije čudo da je naša predsjednica povezana s NATO-om i vojnim organizacijama - otkriva nam tajnu predsjednicina imena Frater Adam. 

- Ako slučaj KGK promatramo čisto magijski, bez uplitanja politike, onda se lako da zaključiti da je ona vrhovna svećenica, koja će spasiti Hrvatsku pod svetim brojem 11, ali to i dalje ne znači da ću za nju glasati - kazao je kroz smijeh Frater A.

Izbor baš ovog datuma za službeni početak kampanje nije iznenadio ni astrologe s kojima su novinari razgovarali.

- Jedanaest je numerološki dva: ako promatramo dvojku u gnostičkim vjerovanjima i sukob svetog boga sa zlim demijurgom, broj jedan predstavlja dobrog boga, a dvojka je, onda, zločesti demijurg, odnosno vrag. Priroda broja dva je, također, ženska, receptivna, odobravajuća i pasivna. Jedanaest je i broj otkrivenja, duhovnog učenja, duhovnosti, a kad je u nekom datumu puno jedanaestica, onda to implicira duhovnost, intuiciju, ali i praktičnost. Međutim, u 11 postoji i dvojba ko smo i šta smo zapravo, vođe ili sljedbenici. Sve u svemu, predsjednica se poigrala okultnom simbolikom na zanimljiv način, a šta će se sve događati, vidjet ćemo - kaže astrologinja i numerologinja Kristina Miošek.  

Čeka je još jedan trijumf?

Slično razmišlja i astrolog Teo Ljubić, koji je numerološki predvidio predsjednicinu pobjedu na lanjskim izborima upravo po datumu ulaska u izbornu utrku.

- Jedanaest (11) je broj velikih i uspješnih projekata, ljudi, također broj trijumfa čovjekove volje i nadasve upornosti. I, za kraj, Ivo Josipović je rođen 28. u mjesecu, a zbir njegovog dana rođenja daje 10, dok je Kolinda Grabar-Kitarović rođena 29. u mjesecu, a zbir tog dana daje 11. Numerološki gledano, nova predsjednica Republike Hrvatske najvjerovatnije će biti Kolinda Grabar-Kitarović - napisao je tada na portalu Direktno i nije pogriješio.

Zbog toga Crveni Mag smatra da će jedanaestica i ovoga puta predsjednici donijeti sreću.

- Ponovno će dobiti izbore, jer je jedanaest loš broj za dobitak na lotu, ali iznimno potentan u području politike. U jedanaestici se nalazi dualnost, što je dobitna kombinacija pa broj koriste brojna tajna društva i okultne organizacije. Promatrao sam tarot njene odluke, koji mi je rekao da joj je ovakav potez savjetovala jedna ženska osoba - govori Ljubić te dodaje da u Thothovom tarotu jedanaestici odgovaraju dvije karte II - visoka svećenica i XI - požuda. 

- Iz svega iščitavam veliku mudrost i snagu. Pod sličnim je okolnostima dobila i prošle izbore, ali  će i ovog puta biti tijesno. Jedanaest je težak, ali jak broj u kojem su se spojili muški i ženski princip. Dok njen protukandidat Škoro na Martinje pije i prekida kampanju, a Milanović se sve više ponaša kao HDZ-ov trojanski konj, predsjednica se, svjesno ili nesvjesno, posvetila visokoj magiji, što će rezultirati još jednim njenim trijumfom - zaključuje on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.