REAKCIJE

NIN "nanišao" Vučića i Dodika, srbijanski predsjednik odgovorio: Vrhunska puška, pogađa bez greške

Izdavač promijenio naslovnu stranicu nakon negativnih reakcija javnosti

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

28.11.2019

Nakon što je naslovnica novog broja srbijanskog časopisa NIN podigla veliku buru u susjednoj državi, oglasio se i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara o naslovnici na kojoj je snajper uperen u njega i u člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Vučić je odgovorio kako je riječ o "dobroj pušci".

- Ja sam saglasan s naslovnom stranicom NIN-a. Prvo, reklamirali su dobar, odličan snajper. Vrhunska puška, pogađa na kilometar bez greške. Drugo, što je veoma važno, to pokazuje u kakvoj "diktaturi" živimo. Dobro je da ljudi vide u kakvoj "diktaturi" živimo. U diktaturi u kojoj vi možete da radite šta hoćete, da upadate na RTS, da šetate gdje hoćete... A sjećate se u vrijeme "demokratije" kako je stradao Ranko Panić, koji je samo htio da prošeta zajedno sa nama do Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice. Ali, nije moglo da mu se dozvoli to, pošto su njihove fotelje bile ugrožene i uplašili su se za svoje stolice. Ja bih uvijek podržao takvu naslovnu stranicu i tako dobar snajper srpske proizvodnje - rekao je Vučić.

Vučić komentirao spornu naslovnicu. Avaz

Preko cijele naslovne stranice NIN-a objavljena je sporna fotografija uz naslov "Ko ruši Krušik". Naslov najavljuje priču o novim detaljima afere "Krušik", odnosno o sumnjivim poslovima kompanije povezane s Brankom Stefanovićem, ocem srbijanskog ministra policije Nebojše Stefanovića, a koja je dobivala povlaštene ugovore s Fabrikom naoružanja "Krušik".

Izdavač je promijenio naslovnicu poslije negativnih reakcija javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.