CRNA GORA U naselju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira

Policija sinoć u Podgorici uhapsila 10 osoba

Okupljeni građani, kako se navodi, kamenovali su policiju više puta, a tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede

Avaz.ba

Policijski službenici pokazali su visok stepen tolerancije

Foto: Arhiva


Policija je sinoć u Podgorici uhapsila deset osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Sinoć je u podgoričkom naselju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od više grupa okupljenih građana, a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije, a osam policijskih vozila je oštećeno. Zbog počinjenih krivičnih djela policijski službenici su lišili slobode deset osoba - navodi se u saopćenju policije, a prenosi Antenam.net.

Iz policije navode da su sinoć zajedno s komunalnom službom provodili zajedničku aktivnost na Zlatici radi saniranja javnih površina kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprečavali i izazivali incidente. 

- Policijski službenici pokazali su visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da provedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu, policija je shodno zakonu primijenila sredstva prinude - navode iz UP-a.

Okupljeni građani, kako se navodi, kamenovali su policiju više puta, a tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede. Građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije.

- Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 osoba.

Nakon prikupljenih obavještenja tri osobe su puštene, dok su slobode lišeni: M. M. (21), R. M. (22), Ž. M. (47), I. K. (18), R. Ž. (29), M. Ž. (29), D.B. (18) i N. K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, dok su L. T. (22) i M. B. (30) lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanja na otpor - dodaje se u saopćenju.

U toku je identifikacija drugih učesnika u ovom incidentu, dok je određeni broj osoba poznat i potražuje se.

- Komunalne službe tokom noći su vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira, a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste bit će snimani shodno zakonskim propisima, a na napade na policijske službenike odgovorit ćemo energično - poručuje policija.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na