HRVATSKA Gostima rečeno da napuste objekt

Hotel na Sljemenu postaje karantin, izbacili sportiste s invaliditetom

Štab civilne zaštite Hrvatske donio je odluku o otvaranju karantina u hotelu „Tomislavov dom“ i apartmanima „Snježna kraljica“ na Sljemenu

Avaz.ba / Index.hr
26.02.2020 19:39

Nadležni krenuli u akciju

Foto: Ilustracija

U sljemenskom hotelu se zbog koronavirusa uspostavlja karantin. Tu će biti smješteni ljudi za koje se bude sumnjalo da imaju koronavirus. 

Kako pišu hrvatski mediji, Štab civilne zaštite Hrvatske donio je odluku o otvaranju karantina u hotelu „Tomislavov dom“ i apartmanima „Snježna kraljica“ na Sljemenu. Odgovornost nad karantinom preuzima Područni ured civilne zaštite Zagreb.

Nezvanično se spominje da je gostima hotela rečeno da ga danas tokom dana napuste. Na ulazu u hotel postavljen je dokument u kojem se obavještava o karantinu.

  • Potvrđena tri slučaja koronavirusa
    Potvrđena tri slučaja koronavirusa Foto: Ilustracija

Anja Škutelj, direktorica Evropskog kupa za sportiste s invaliditetom, potvrdila je informaciju da su sportisti morali napustiti hotel do 16 sati kako bi se počeo uspostavljati karantin.

Danas je u Hrvatskoj potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom. Prvi zabilježen slučaj otkriven je jučer. Zaražen je 26-godišnji mladić koji je prošle sedmice tri dana boravio u Milanu sa svojom djevojkom. Mladić ima blage simptome i nalazi se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''.

Danas je otkriveno da je zaražen i mladićev brat blizanac.

Komentari

NA VRH