SRBIJA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o "slučaju Luka Jović": Milioneri se umislili da mogu sve

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović su najavili kazne zatvora za pojedine sportiste koji su prekršili pravila, ali nisu rekli njihova imena

Benzema i Jović. Arhiv

Avaz.ba

19.3.2020

Napadač Real Madrida Luka Jovićnakon što je dobio dozvolu kluba da otputuje kući, ali nije boravio u samoizolaciji zbog sprječavanja širenja koronavirusa, oglasio se na Instagramu.

- S obzirom na to da je stanje u našoj zemlji jako teško, nezapamćeno u posljednje vrijeme, moram da se oglasim i dam podršku svom narodu. Prvenstveno, jako mi je krivo što sam ja glavna tema ovih dana i što se konstantno piše o meni, a ne o glavnim junacima ove krize, doktorima i svim medicinskim radnicima. Dok sam boravio u Španiji bio sam negativan na COVID-19 i odlučio sam da doputujem u Srbiju, pomognem i dam podršku našem narodu i budem blizu porodice u saglasnosti sa čelnicima kluba. Kad sam sletio u Srbiju, još jednom sam testiran i bio negativan na koronavirus. Jako mi je krivo što su neki ljudi neprofesionalno odradili svoj posao i nisu mi dali tačne instrukcije kako treba da se ponašam u samoizolaciji. U Španiji mi je bilo dozvoljeno da se krećem do apoteke i supermarketa kako bih mogao da nabavim potrebne namirnice, što nije slučaj ovdje. Izvinjavam se svim ljudima ako sam ih na neki način ugrozio i nadam se da ćemo zajedno uspjeti da prebrodimo sve ovo. Podrška Srbiji, držimo se zajedno - poručio je Jović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović su najavili kazne zatvora za pojedine sportiste koji su prekršili pravila, ali nisu rekli njihova imena. 

 Inače, srbijanski mediji su pisali da je to osim Jovića, uradio i fudbaler italijsnskog Askolija Nikola Ninković, ali je on to demantovao.  Također, oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- I ti mladići koji su milioneri su umislili da mogu sve... A ne mogu sve. Životi starijih su nam preči od vaših miliona. Biće strogo kažnjeni ako ne budu poštovali zakone - rekao je predsjednik Srbije


Jović: Jako mi je krivo što sam ja glavna tema ovih dana. Arhiv

Vučić: Najlakše je kažnjavati

Na pitanje hoće li Jović biti kažnjen, Vučić je odgovorio:

- Najlakše je kažnjavati. Ja sam siguran da se ta dvojica dječaka u ovom trenutku kaju. Podnijete su vjerovatno prijave... Jedan je sada u svom stanu, drugi u hotelu, izolovani. Budu li pokušali da izađu bit će uhapšeni iste sekunde. Ne razumijem ih sasvim. Ali, ne treba sada da se iživljavamo. Imamo i mnogo drugih koji bi trebalo da budu i odgovorniji, a do danas nisu otišli u izolaciju, a znali su da su bili u okruženju onih već pozitivnih na koronu... Ali nikoga neće sačuvati milioni koje imaju. Zakon jednako važi za milionere, kao i sve obične ljude -  tvrdi Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.