KNEDLA U GRLU

Kašljević iz centra Zagreba za "Avaz": U šoku sam, sada vidiš koliko si mali, bespomoćan i jadan

Glupo mi je pričati o panici i bilo čemu, kada znam šta su ljudi, konkretno u Sarajevu, prošli, pakao. Ali ovo je nešto strašno

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

22.3.2020

Hrvatska i region u nevjerici su zbog zemljotresa koji je u ranim jutarnjim satima pogodio Zagreb. Fotografije koje pristižu iz hrvatske prijestonice jako su potresne, a i vojska je izašla na ulice.

Centar Zagreba najviše oštećen. Privatna arhiva

Producent Tomislav Kašljević živi u centru Zagreba, dijelu koji je najviše stradao u zemljotresu.

- Pogodilo me ovo. Živim u tom starom dijelu grada koji je najviše pogođen, jer su tu pretežno te starije zgrade. Panika je, u šoku sam. Glupo mi je pričati o panici i bilo čemu, kada znam šta su ljudi, konkretno u Sarajevu, prošli, pakao. Ali ovo je nešto strašno. Nisam ovo doživio. Teško je objasniti to, kada čuješ da zidovi pucaju, a ne znaš šta se dešava. Meni se krevet raspao od ljuljanja, odozgo crijep... sve mi je u stanu popadalo. U šoku sam i sada mi je knedla u grlu. Da mi se isplakati, bilo bi mi lakše. Prepao sam se, jer ustvari vidiš koliko si mali kada dođeš u tu situaciju, koliko si bespomoćan i jadan - iskren je Kašljević.

Kašljević: Knedla mi u grlu stoji. Arhiva

Dodaje da se čovjek u tom trenutku brine i o drugima.

- Izvlačio sam komšije. A onda izađeš napolje, minus jedan temperatura, još snijeg pomalo pada. Vojska pomaže da se ulice očiste. Sreća u nesreći je da se to desilo ujutro oko šest kada nije bilo nikoga na cesti. Gromade su padale. Mada na ulicama i nema mnogo ljudi zbog koronavirusa. Ali je sama sreća - zaključuje Kašljević drhtavim glasom.

Padale gromade. Privatna arhiva

Kaže da nije moguće da ovo pogađa ovaj narod. 

- Sve zlo od većeg. Ali izdržat ćemo - dodao je na kraju Kašljević.

Zatrpani automobili. Privatna arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.