PANDEMIJA

Srbijanski diplomata zaražen koronavirusom u Ženevi u teškom zdravstvenom stanju

On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, kaže Dačić

Dačić: Potvrdio informaciju. Arhiva

Avaz.ba

24.3.2020

Još jedan član diplomatske misije Srbije pri UN u Ženevi zaražen je koronavirusom i nalazi se u bolnici, i to je drugi srbijanski diplomata u tom gradu koji je inficiran, potvrdio je za medije Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova.

Imamo drugog člana naše diplomatske misije u Ženevi, koji je također dobio virus, i koji je u dosta teškom stanju i trenutno se nalazi u bolnici u Švicarskoj. To je naš drugi diplomata koji je obolio - rekao je Dačić. 


Dačić: Potvrdio informaciju. Arhiva

On je dodao da je u Švicarskoj situacija malo haotična, te naveo da će protestovati zbog ponašanja prema srbijanskim diplomatama.

- Našem prvom diplomati su rekli da se 21. marta javi da bi se vidjelo da li mu je prošla korona. On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izliječen, a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, kojeg nisu htjeli da puste u bolnicu - rekao je Dačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.