INCIDENTI

Policija zbog kiše nije privela muškarce u majicama "Za dom spremni"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović napustio je obilježavanje 25 godina od akcije "Bljesak" u Okučanima

Dvije osobe nosile su majice sa ustaškim pozdravom. Ivica Galović/PIXSELL

Avaz.ba

1.5.2020

Nijedan od dvojice muškaraca koji su na današnjem obilježavanju 25 godina od vojne akcije "Bljesak" u Okučanima nosili majicu s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" nije ni uhapšen ni priveden.

Obavljen je samo kratki razgovor jer je padala kiša, rečeno je portalu Index u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, kojoj pripadaju Okučani.

Portal navodi da je jedan od dvojice muškaraca u majicama s ustaškim natpisom predsjednik Udruženja specijalne policije Zoran Maras, prenosi Srna.

- Ne, niko nije uhapšen ni priveden. Obavljen je samo kratki razgovor jer je padala kiša - rekli su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Milanović napustio Okučane. Ivica Galović / PIXSELL

Na pitanje novinara kakve veze s privođenjem ima to što je padala kiša, iz policije su odgovorili:

- Padala je jaka kiša i onda su se ljudi bunili zašto privođenje pa je samo obavljen razgovor od dvije tri-minute.

Naknadno su iz Policijske uprave brodsko-posavske medijima objašnjavali da su zapravo dva muškarca u majicama s natpisom "Za dom spremni" pozvana na kratki razgovor u prostoriju policije da ne pokisnu na ulici, iako su u razgovoru za Index dali odgovor koji sugerira nešto drugo.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović napustio je danas obilježavanje 25 godina od akcije "Bljesak" u Okučanima zato što je jedan od aktera pokazao majicu na kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.