SLOVENSKI ZET

Može li Tramp postati Slovenac i zamijeniti Janšu?

Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u blagostanju, predlažemo vladi da se o našem prijedlogu što prije izjasni i gospodina Trampa odmah uzme u zaštitu

Tramp: Mogao bi pomoći SLoveniji povećanjem stranih investicija. AFP

N. Aj.

7.11.2020

Donald Tramp (Trump) bi, ako izgubi izbore, trebao dobiti politički azil u Sloveniji, a potom i počasno državljanstvo i premijerski položaj, prijedlog je jednog slovenskog ekonomista.

Bizarnu ideju o tome kako bi "slovenski zet" mogao pomoći Sloveniji da poveća opseg stranih investicija i neutralizira učinke koronakrize iznio je Bernard Brščić, ekonomist koji je bio državni sekretar u jednoj od ranijih vlada Janeza Janše, ali se kasnije s njim razišao i osnovao Domovinsku ligu (DOM), minornu stranku koja nije imala uspjeha ni na jednim izborima do sada. 


- U stranci DOM smatramo da su nas trenutna ekonomska situacija, kriza evropske ideje, te nerješiva migrantska kriza dovele do toga da je potrebno djelovati i na najodgovornija mjesta u državi postaviti najkompetentnije osobe - naveo je Brščič.

Obrazložio je u ime stranke neobičan prijedlog da se aktualnom američkom predsjedniku u slučaju izbornog poraza ponudi azil u staroj domovini njegove supruge Melanije. 

Radi se najvjerojatnije o ironičnoj reakciji na nedavni tvit podrške Trampu koji je došao od slovenskog premijera Janeza Janše, u kojemu je on Trampa proglasio pobjednikom izbora iako su se rezultati po saveznim državama još debelo prebrojavali, prenosi tjednik "Reporter".

U Domovinskoj ligi navode da bi Trampa, nakon što ekspresno primi počasno državljanstvo Slovenije, parlament mogao proglasiti novim prremijerom umjesto Janše, te mu omogućiti da u Sloveniju prenese svoju imovinu i tako privuče još više stranih investicija u državu. 

- Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u blagostanju, predlažemo vladi da se o našem prijedlogu što prije izjasni i gospodina Trampa odmah uzme u zaštitu - navodi "Domovinska liga", a prenosi ljubljanski tjednik "Reporter".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.