REAKCIJE

Đukanović odgovorio Krivokapiću: Ne branite vi Crnu Goru od mene, potrudite se da malo vaspitanije komunicirate

O radničkim pravima i drugim posljedicama po bankarski i ekonomski sistem morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke, kaže Đukanović

A. Aljimi / Antena M

Đukanović: Odgovorio Krivokapiću

Foto: Arhiva


Populistička, politikantska reakcija Zdravka Krivokapića je ispod svakog nivoa, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, za „Antenu M“.

- Ali, njegov problem. Nisu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju, i daljem podrivanju sistema i državnih institucija. Moraju se naučiti da Skupština ne može donositi odluke bez kvoruma, i da se mimo zakonske procedure ne može potvrditi mandat novom poslaniku bez prethodno pozitivnog mišljenja DIK. O radničkim pravima i drugim posljedicama po bankarski i ekonomski sistem morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke. Ne može ih amnestirati od odgovornosti demagoški pokušaj da za to okrive mene. Nisu oni pozvani da sude da li sam prekršio ustav.To neka izvole provjeriti pred nadležnom institucijom - Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo – kaže Đukanović.

Đukanović, također, poručuje Krivokapiću:

- Zato, dobronamjerni savjet: „Ne sudite o tome što ne znate. I ne branite vi CG od mene. Na kraju, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate"- rekao je Đukanović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na