HRVATSKA

U Lici na Novu godinu pred djecom pucali iz "kalašnjikova"

Mladići su pronađeni nakon snimke pucanja iz automatske puške u Perušiću u novogodišnjoj noći, objavljene na društvenim mrežama

A. Ka. / Index.hr

Policija podnijela prijave

Foto: Ilustracija


Policija u Gospiću podnijet će krivične prijave protiv 26-godišnjaka i 27-godišnjaka zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a 27-godišnjak će također prekršajno odgovarati zbog pucanja u novogodišnjoj noći u Perušiću, saopćila je Policijska uprava ličko-senjska. 

Mladići su pronađeni nakon snimke pucanja iz automatske puške u Perušiću u novogodišnjoj noći, objavljene na društvenim mrežama.

Kako je saopćila PU ličko-senjska, nakon istrage nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića mladići su osumnjičeni za krivična djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policajci su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 metak za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao.

Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz automatske puške.

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađene su poluautomatska puška i zračna puška.

Pronađeno oružje, municija i bombe od njih su privremeno oduzeti te će protiv njih biti podnijete krivične prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

Sve se, kako pišu hrvatski mediji, događalo pred djecom, a na snimci su se hvalili povećom količinom novca.

Više o temi Gospić

NA VRH

Podijeli članak na