NE ŽELI PODNIJETI OSTAVKU

Leposavić: Pitanje o Srebrenici je bilo zlonamjerno, odgovorio sam kako mislim

Odluku o njegovom razrješenju će donijeti Skupština koja ga je imenovala na čelo tog ministarskog resora, dodao je

A. K.

Vladimir Leposavić

Foto: Screenshot


Ministrar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladmir Leposavić u intervjuu za RTS ponovio je da neće podnijeti ostavku i tvrdi da on neće biti uzrok pada ekspertske Vlade, ali je konstatovao da će mnoge maske pasti.

Zbog izjava o Srebrenici premijer Zdravko Krivokapić je pokrenuo proceduru za smjenu Leposavića.

- Neću podnijeti ostavku, jer znam da je moja izjava u suštini imala pomiriteljski ton. Zbog stava i zbog onog što mislim neću podnijeti ostavku. Nisu me pitali u Skupštini je li bio genocid u Srebrenici, nego da li ja lično misllim da li je bio genocid u Srebrenici. Pitanje je bilo zlonamjerno, a ja sam odgovorio onako kako mislim da je jedino ispravno i rekao sam da ne negiram zločin u Srebrenici, niti da na to imam pravo. Cilj tog pitanja je stvaranje osjećaja kolektivne krivice - kazao je Leposavić.

On je dodao da će odluku o njegovom razrješenju donijeti Skupština koja ga je imenovala na čelo tog ministarskog resora.

- O mojoj sudbini će odlučivati Skupština koja me je i izglasala na toj funkciji. Mojim razrješenjem Vlada neće pasti. Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske i eventualni rejtinzi pojedinih politčara i političkih grupa iz parlamentarne većine - naglašava Laposavić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na