BEOGRAD

Glumac Branislav Vidaković osuđen na novčanu kaznu zbog heroina

Vidaković od početka procesa tvrdio je za sebe da je već godinama ovisnok o heroinu

Nezavisne

Vidaković: Priznao da je ovisnik

Foto: Arhiva


Viši sud u Beogradu osudio je danas na novčanu kaznu od 100.000 dinara glumca Branislava Vidakovića zbog nedozvoljenog držanja heroina za ličnu upotrebu, pišu Nezavisne.

Drugooptuženom Iliji Markoviću je izrečena kazna od godinu i pol zatvora zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično dijelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Vidaković od početka procesa tvrdio je za sebe da je već godinama na heroinu. Nakon izlaska iz sudnice rekao da je zadovoljan presudom i da je sud dobro presudio.

On i Marković su bili uhapšeni 17. jula prošle godine kad je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci koju je imao muzičar.

Njih dvojica su navodno sjeli u automobli Ford i pokušali da pobjegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru u kojem živi poznati glumac inspektori su pronašli dvije vage i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjicena za dilanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode - da je on (Vidaković) prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog djela, koji je Vidaković zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na