O NOVIM MJERAMA

Virusolog Šekler: Da sam virus rekao bih: "Jupi, super, fenomenalno"

Akcenat je, kako je ocijenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, provjeri kakva je ventilacija

Dr. Milanko Šekler. Agencije

A. K.

15.6.2021

- Da sam koronavirus, rekao bih fenomenalno, hvala Bogu da je ovako - istakao je dr. Milanko Šekler u Dnevniku RTS-a, govoreći o popuštanju mjera protiv koronavirusa i upozorio da će blaže mjere omogućiti virusu da preživi ljeto i sačeka jesen.

Ukazao je da vakcinacija skoro da stoji, i da je vrlo loša struktura vakcinisanih.

- Dobro je što su vakcinisani stariji, ali su oni manje aktivni, ne idu na žurke - ukazao je dr. Milanko Šekler i dodao da su mladi radno aktivni i da tu fali vakcinacije.

Naveo je primjer Čilea, koji je imao skoro 47 posto vakcinisanih kada je ukinuo skoro sve mjere, a sada je tamo ponovo zaključavanje.

- Ovim mjerama samo je legalizovano ono što se već dešavalo, svuda je sve normalno radilo, niko više nikoga nije pretresao - napomenuo je Šekler.

Akcenat je, kako je ocijenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, provjeri kakva je ventilacija.

- Mislim da je virus oduševljen ovim mjerama. Kada bih govorio u njegovo ime, rekao bih - jupi, super - poručio je virusolog, prenosi RTS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.