SUMNJA SE DA JE PODMETNUT

Veliki požar na ulazu u Podgoricu, sve vatrogasne ekipe na terenu

Pored vjetra, gašenje vatre u velikoj mjeri otežavale velike količine nelegalno odloženog komunalnog otpada

S. Š. / Vijesti.me

9.7.2021

Sve vatrogasne ekipe su na terenu - Avaz
Sve vatrogasne ekipe su na terenu - Avaz
Sve vatrogasne ekipe su na terenu - Avaz
Sve vatrogasne ekipe su na terenu - Avaz
Sve vatrogasne ekipe su na terenu - Avaz

Na ulazu u Podgoricu iz pravca Golubovaca je oko 12 sati izbio veliki požar koji je zahvatio dio Ćemovskog polja, javljaju Vijesti.me.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja priveli su kraju gašenje veliki požara koji je zahvatio veću površinu trave, niskog rastinja, ali i borove šume, nedaleko od magistralnog puta prema Golubovcima.

Na terenu je bio veliki broj ekipa podgoričkih vatrogasaca, koje učestvuju u gašenju požara koji je zahvatio nenaseljeni dio Ćemovskog polja. Akciju gašenja otežavao im je vjetar, ali i velike količine komunalnog i biljnog otpada širom ovog polja.

Također, duž ovog mjesta nalazi se i nemali broj dalekovoda, ali oni nijesu bili ugroženi. Dim koji je kuljao iz šume širio se i preko magistralnog puta koji vodi prema Golubovcima i primorju.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković rekao je da se radi o požaru velikih razmjera,

- Službi zaštite i spašavanja je prijavljen požar u 12:10 časova. Neko je podmetnuo požar od brda Bjelastavica do nadvožnjaka u Zelenici, u dužiniod dva – tri kilometra. Jugoistočni vjetar je puhao u tom smjeru, što nam je otežavalo gašenje – kazao je Janković, uz napomenu da su u gašenju učesvovale sve raspoložive ekipe Službe zaštite i spašavanja.

Požar je oko 15 časova, potvrdio nam je on, stavljen pod kontrolu, a brzo će ga i ugasiti.

Pored vjetra, gašenje vatre nam je u velikoj mjeri otežavale velike količine nelegalno odloženog komunalnog otpada, koji su nesavjesni građani odložili duboko u šumi – istakao je Janković, uz napomenu da metalne konstrukcije dalekovoda nijesu bile ugrožene.

Navodeći da se radi o nenaseljenom dijelu, te da nijesu bili ugroženi objekti, on nam je kazao da u gašenju nijesu bili angažovani avioni Direktorata za vanredne situacije. Kaže da nijesu aktivirali posebne letilice ,,dron”, a da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog podmetanja ovog požara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.