POZLILO MU NA TERENU

Ministar Momirović hitno operisan, sada se uspješno oporavlja

Nekoliko dana je trpio bolove, misleći da je nešto prolaznog karaktera, poručili su iz kabineta ministra

Tomislav Momirović: Pozlilo mu dok je obilazio redove na dionici autoputa. Agencije

S. Š. / RTS

27.7.2021

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović uspješno je operisan u Opštoj bolnici u Užicu, javlja RTS. 

Operisano mu je slijepo crijevo i nakon intervencije, uspješno se oporavlja, javljaju srbijanski mediji.

Ljekari poručuju da očekuju uredan postoperativni tok, te da će narednih nekoliko dana pratiti njegovo zdravstveno stanje nakon čega će biti pušten na kućno liječenje.

- Ministar je izašao iz operacione sale, svjestan je i komunikativan. Operacija je dobro prošla. Nažalost, nekoliko dana je trpio bolove, misleći da je nešto prolaznog karaktera. U pitanju je bila perforacija slijepog crijeva. Hvala doktorima koju su brzo reagirali, a nakon nekoliko dana oporavka očekujemo da će se vratiti svojim redovnim obavezama - poručili su iz kabineta ministra. 

Tokom obilaska dionice budućeg autoputa, a potom i sastanka u općini Požega, Momirović se svojim saradnicima požalio na neizdržive bolove u predjelu stomaka i malaksalost nakon čega je hitno prebačen u Opštu bolnicu u Užicu.

Uprkos savjetima da prekine radne obaveze i ode kod ljekara, Momirović je insistirao da, kako je planirano, posjeti tunel Laz i  Požega. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.