SUDAR SKUTERA I JEDRILICE

Svjedoci tragedije u Marini: Plutale na površini, skočili smo s broda i izvukli ženu i stariju djevojčicu

Vidjeli smo da je žena s jedrilice skočila u more i zapomagala iz sveg glasa, a muž joj je smirivao dvoje djece koja su ostala na jedrilici, kažu svjedoci

Uviđaj nakon nesreće. Ivo Cagalj/ Pixsell

Ad. A. / Slobodna Dalmacija

11.8.2021

Četrdesetjednogodišnja Njemica Nadja Zimmer Nowikow poginula je u mjestu Marini, u blizini lučice Agana, kada je s iznajmljenim skuterom u ponedjeljak oko 16.15 udarila u jedrilicu, piše Slobodna Dalmacija.


Direktan udarac

A, za to što su njena kćerka (7) i nećaka (16) ostale žive nakon te nesreće, zaslužno je pet mladića iz Marine i dvije sestre iz Zagreba. 24-godišnji Frane Cemović i njegova 20-godišnja djevojka Ana Nikić iz Zagreba za Slobodnu Dalmaciju ispričali su šta se dogodilo.

– Osim nas dvoje u pasari, s kojom smo krenuli na kupanje malo izvan mjesta, bili su moja 18-godišnja sestra Iva Nikić i naš 29-godišnji prijatelj Ivan Jakus, zvani Džeki. U akciju spašavanja poslije se svojim gumenjakom uključio i jedan naš prijatelj za kojeg ne znam bi li volio da mu se spominje ime i još dva momka na jednom skuteru, kojima ne znamo imena, ali ne znamo ni bi li se ljutili ako ih spomenemo – govore Ana i Frane.

Od sedam spasitelja, doznaju se imena njih četvero.

– Nismo vidjeli direktan udarac skutera u jedrilicu, ali vidjeli smo da je žena s jedrilice skočila u more i zapomagala iz sveg glasa, a muž joj je smirivao dvoje djece koja su ostala na jedrilici. Odmah smo ugledali tri ženske osobe pokraj skutera koje su imale prsluke na sebi, od kojih jedino najmlađa djevojčica nije bila u nesvijesti. Žena i starija djevojčica su bile s glavama u moru i postojala je velika opasnost da se uguše. Tada je Njemica koja je vozila skuter bila još uvijek, čini mi se, živa. Najmlađu djevojčicu je iz mora izvukla ova gospođa s jedrilice, a ja i moj prijatelj Jakus zaplivali smo prema stradalima i izvukli majku i najstariju djevojčicu, dok su Ana i sestra joj s pasare zvale Hitnu pomoć – kažu njih dvoje.


Naređena obdukcija

Frane kaže da je na skuteru nakon vađenja iz mora prebačena starija djevojčica koja je polako dolazila svijesti, a na gumenjak njegovog prijatelja njena majka koju su uz velike mukle izvukli iz mora.

-Na obali je već čekala Hitna pomoć, a sve ovo trajalo je desetak, petnaest minuta – govori Frane.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu naložilo je obdukciju tragično stradale 41-godišnje Njemice koja je poginula nakon što se u Marini skuterom s dvoje djece zabila u jedrilicu koja je uplovljavala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.