REAKCIJA U BEOGRADU

Pokret slobodnih građana: Zašto je u Aleji zaslužnih građana sahranjen čovjek koji je izveo tenkove na ulice Beograda

Učestvovao je u donošenju i sprovođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji

Ad. A.

Jović: Miloševićev podanik

Foto: Agencije


Pokret slobodnih građana javno je izrazio protest zbog toga što je bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ i Socijalističke partije Srbije Borisav Jović sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Sahrana Jovića u Aleji zaslužnih građana nameće pitanje za šta je tokom devedestih godina bivši član i predsjednik Predsjedništva SFRJ, predsjednik i potpredsjednik SPS-a zaslužan.

Učestvovao je u donošenju i sprovođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji i tako aktivno doprinio pisanju najmračinijeg dijela historije Srbije.

Izvođenje tenkova 9. marta 1991. koje je Borisav Jović naredio kao predsjednik Predsjedništva SFRJ predstavljaju osnov za historijsku prekretnicu u političkom životu u Srbiji, kada je tadašnji režim odlučio da odustane od demokratizacije društva i krene putem ratova i otvorenog totalitarizma. Posljedice ovakvog njegovog djelovanja osjećamo i danas“, poručuje se u saopštenju PSG-a.

NA VRH

Podijeli članak na