BIVŠI PREMIJER KOSOVA

Haradinaj o skidanju tablica iz Srbije: Sada nema nazad

Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na sjeveru i Srbiju, a ove radnje su posljedica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posljedica, kazao je Harandaj

Bivši kosovski premijer i predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj. Arhiv

N. Aj.

21.9.2021

Bivši kosovski premijer i predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj (Ramush) izjavio je da je Vlada Kosova odluku o reciprocitetu u vezi automobilskih tablica u odnosu sa Srbijom donijela zbog predizborne kampanje i poručio da sada nema nazad.

- Vrijeme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu, ali bez obzira na razloge konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet i sada nema nazad - rekao je Haradinaj, prenosi Ekonomija online.

Haradinaj smatra da je vlada Aljbina Kurtija vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, i da je pomogla Srbiji ukidanjem taksi, a potom i drugim olakšicama.

On ističe da postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji i dodaje da je uvođenje reciprociteta bilo očekivano.

- Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na sjeveru i Srbiju, a ove radnje su posljedica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posljedica, zbog čega ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo se očekivalo - rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.