PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije

Neću da komentarišem dalje, ali nisam bio naročito sretan onim što sam čuo o BiH i nije mi ulilo nadu da ćemo moći sa sigurnošću da računamo na apsolutno bezbjedno i mirno okruženje, da definišem to u blagoj formi, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Agencije

A. Ka. / Srna

5.10.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u Sloveniji prisustvovao Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) istakao je da je to bio važan sastanak o svim evropskim pitanjima, ali da je na njega najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH, jer, kako kaže, razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije.

- Neću da komentarišem dalje, ali nisam bio naročito sretan onim što sam čuo o BiH i nije mi ulilo nadu da ćemo moći sa sigurnošću da računamo na apsolutno bezbjedno i mirno okruženje, da definišem to u blagoj formi -  rekao je Vučić u izjavi srbijanskim medijima u Sloveniji.

Razlike između tri naroda

Predsjednik Srbije je istakao da su razlike između tri naroda bile toliko velike, da ih, kaže, do sada nije primjetio u tolikoj ravni.

- Ono što su govorili - razlike nikada nisu bile izraženije - ukazao je Vučić.

On je dodao da su na sastanku, između ostalih, govorili i austrijski kancelar Sebastijan Kurz, grčki premijer Kirjakos Micotakis, doskorašnji bugarski premijer Bojko Borisov, hrvatski premijer Andrej Plenković, Kristijan Šmit visoki predstavnik u BiH, svi koji pripadaju EPP iz regiona.

Vučić je ukazao i da je bilo važno da razgovaraju u okviru te evropske porodice partija poslije gubitka na CDU/SCU na njemačkim izborima, dodajući da je sada jasno da je snaga EPP koncetrisana u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

EPP najveća partija u Evropi

- Najzapadniji je Beč, čiji je kancelar iz EPP, a mi i Rumunija smo najistočniji na vlasti. Očekuje se i pobjeda Narodne partije u Španiji, ali o tom potom - dodao je on.

Vučić je rekao da je danas EPP najveća partija u Evropi, uprkos drugom mjestu na njemačkim izborima.

- Uvijek je važno šta se razgovara na tom skupu, jer je to uvijek državni skup. Nije bio uštogljen, birokratski razgovor - rekao je Vučić i dodao da se ni u čemu nije saglasio sa dva albanska predstavnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.