EMOTIVNA ISPOVIJEST

Razrednik dječaka koji je preminuo od koronavirusa: "Najteže mi je bilo stati pred djecu i reći da njihovog druga nema"

Đokić dodaje da je u kontaktu sa porodicom preminulog dječaka - razgovarao je sa njima na kapiji porodičnog doma, budući da su i oni u izolaciji

Dječak preminuo od koronavirusa. Blic

E. T. / Blic.rs

21.10.2021

Porodica dječaka A.C. (16) iz Kruševca koji je preminuo od korone, je zavijena u crno, a ništa manje ni njegovi školski drugovi, piše Blic.rs.

Vijest da je preminuo njegovom odjeljenju saopćio je razrednik Miljko Đokić.

- Najteže je bilo stati pred djecu i saopštiti im tužnu vest. Bio je to šok za sve, a posebno za njegovog najboljeg druga, čiji su roditelji došli u školu - priča razrednik Miljko Đokić.

Đokić dodaje da je u kontaktu sa porodicom preminulog dječaka - razgovarao je sa njima na kapiji porodičnog doma, budući da su i oni u izolaciji.

U Hemijsko-tehnološkoj školi u srijedu je održana vanredna sjednica Odjeljenjskog vijeća, a određeno je da nastava u obje smjene počne minutom šutnje, u znak počasti preminulom učeniku.

- Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gdje su sva okupljanja zabranjena, i mi kao škola donosimo odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obilježavanja ustaljenih protokola - kažu u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Iz škole su sve zaposlene i učenike pozvali da se pridržavaju propisanih mjera. Veliki broj mladih Kruševljana izraze saučešća uputio je preko društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.