EU DELEGACIJA U CRNOJ GORI

Popa: Svi akteri da rade zajedno na ključnim reformama

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se u prostorijama Delegacije EU sastao sa ambasadorima zemalja članica Unije, sa kojima je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, saopšteno je iz Vlade

Kristina Oana Popa. Agencije

E. T. / Srna

26.10.2021

Šef Delegacije EU u Podgorici Kristina Oana Popa poručila je da svi akteri u Crnoj Gori treba da postignu konsenzus i da zajedno rade na ključnim evropskim reformama, kako bi obezbijedili dalji napredak države ka EU.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se u prostorijama Delegacije EU sastao sa ambasadorima zemalja članica Unije, sa kojima je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je na sastanku sa ambasadorima zemalja EU rekao da Vlada stoji čvrsto na putu evropskih integracija.

Vlada je, kako je poručio, maksimalno posvećena bržem i efikasnijem zatvaranju najvažnijih poglavlja pregovaračkog procesa, kako bi Crna Gora u što kraćem roku postala prva naredna punopravna članica EU.

"Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, izvještaju o napretku, ali i o brojnim konkretnim aktivnostima koje se očekuju u narednom periodu", navodi se u saopštenju Vlade u Podgorici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.