SRBIJA

Vojna vježba "Vatreni štit": Raketni sistem u noćnom dejstvu, prisustvuje i Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Pasuljanske livade gde će prisustvovati vježbi, prvo je pozdravio vojnike

Vučić dao znak za početak vježbe. Pink.rs

E. T. / Blic.rs

9.4.2022

Odbrambenom operacijom u noćnim uslovima završava se višednevna vojna vježba "Vatreni štit 2022". Završnim aktivnostima združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem prisustvovat će vojni i državni vrh na čelu sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, javlja Blic.rs.

Na vježbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prvi put će biti prikazano dejstvo noću novouvedenog protivoklopnog raketnog sistema "kornet em", koji posjeduje sposobnosti za uništenje kompozitnog čelika do 1,3 metra ili armiranog betona do tri i po metra na daljinama do 8.000 metara.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Pasuljanske livade gde će prisustvovati vježbi, prvo je pozdravio vojnike.

- Vojnici, zdravo - kazao je Vučić.

Pred početak predstavljen je plan vježbe, a zatim je predsjednik Aleksandar Vučić dao signal za početak i vježba je počela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.