GLOBUS

Prolaznik uslikao čovjeka kojeg je udario grom: Pogledajte šta mu se dogodilo!

Munja pogodila njegov kišobran

(N. K.)

3.8.2014

 

Stiskao je svoje tijelo, ležao na prigradskoj cesti, a može se reći i da se dimio, a sve to nakon što je munja pogodila baš njegov kišobran. Wen Kao (29) išao je kući s posla, kada je munja udarila u njegov kišobran razbijajući ga na komade, a to je zapalilo njegovu odjeću.

Uprkos činjenici da je zadobio ozbiljne opekotine, doktori tvrde da bi se mladić trebao izvući.

Očevidac Wen Wang (43), koji je i uslikao nesretnog muškarca, kaže da se nesretni slučaj dogodio usred tajfuna Matmo, puhao je jak vjetar praćen grmljavinom.

 

 

- Zbog vjetra kišobran mu nije mogao pomoći da se odbrani od kiše, zato ga je nosio ispod ruke. Tad ga je pogodio grom, ostavljajući ga teško povrijeđenog. Zapaljena majica uzrokovala je teške opekotine. Iz njega se pušilo.

- Da vam iskreno kažem, ja ne mogu vjerovati da je on živ. U mojih 32 godine iskustva, vidio sam samo pet ili šest žrtava groma koje su preživjele – kaže doktor Gio Yu-xi.

Doktor je dodao da će nesretni muškarac trebati na operaciju spaljenog tkiva kada njegovo stanje bude stabilno i da treba ostati na intenzivnoj njezi 10 dana da bi ispitali da li su povrijeđeni unutarnji organi.

- Iako je oporavak bolan, svi su pokazatelji da će preživjeti – kaže ovaj stručnjak, prenosi doznajemo.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.