GLOBUS

Hakovani sajtovi nemačkih zvaničnika: Obustavite pomoć Ukrajini!

Meta hakerskih napada bila i njemački kancelar Angela Merkel

Autor:Srna

7.1.2015

Njemačka Vlada saopštila je danas da je više zvaničnih internet stranica, među kojima i njemačkog kancelara Angele Merkel, bilo na meti hakerskih napada.

- Internet sajtovi Angele Merkel, kabineta njemačkog kancelara i Bundestaga (donjeg doma Parlamenta) bili su na meti hakera - rekao je portparl njemačkog kancelara Štefan Šajbert.

On je dodao da je i sajt Ministarstva vanjskih poslova privremeno bio na meti ovog napada. Hakerska grupa "Kiber Berkut" objavila je na svojoj internet stranici da je blokirala sjatove njemačkog kancelara i Bundestaga.

Grupa je navela da su blokirali zvanične sajtove Vlade NJemačke zbog toga što će, po njihovom mišljenju, sredstva koja Njemačka izdvoji za Kijev predstavljati "nastavak rata" na istoku Ukrajine.

- Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk se nada da će dobiti od EU i MMF kredite od nekoliko milijardi. Nije teško pretpostaviti za šta će ovaj novac biti utrošen. Jacenjuku su potrebna sredstva za nastavak rata, a nipošto ne za obnavljanje uništene infrastrukture zemlje. U ovom ratu je već poginulo na hiljade ljudi i Jacenjuk za vaš novac hoće da ubije još na hiljade - navodi se na zvaničnom sajtu organizacije "Kiber Berkut".

Potom su se borci sajber-vojske obratili narodu i Vladi NJemačke sa zahtjevom da "obustavi finansijsku i političku pomoć koju pruža zločinačkom kijevskom režimu, koji je započeo krvavi građanski rat". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.