Putin: Nastojat ćemo da unaprijedimo saradnju

Ruski predsjednik sastao se sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Srna
10.05.2015 15:21

Problemi koji danas postoje u odnosima između Rusije i Zapada negativno utiču na odnose Moskve i Berlina, pa će Rusija nastojiti da ih riješi i unaprijedi saradnju, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom razgovora sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Mnogo smo uradili da bi se odnosi između Rusije i Njemačke danas što uspješnije razvijali i mnogo smo postigli u tom pravcu - rekao je Putin tokom razgovora sa Merkel.

Predsjednik Rusije dodao je da će Moskva nastojati da što prije ti problemi prestanu da vrše negativan uticaj na razvoj odnosa dvije države.

Tokom današnjeg sastanka Putin i Merkel razgovarali su i o bilateralnim odnosima, o razvoju odnosa sa EU u cjelini, kao i o gorućim problemima, kao što je situacija u Ukrajini.

1021957633

Merkel, koja je danas doputovala u Moskvu povodom proslave 70 godina od pobjede nad fašizmom, iako nije prisustvovala jučerašnjoj paradi, položila je vijenac na Grob neznanom junaku u blizini Kremlja.

- Neophodno je da radimo, sarađujemo i pokušamo da pronađemo kompromis i diplomatska rješenja u komplikovanim situacijama - izjavila je Merkel.

U Moskvi je jučer na Crvenom trgu održana vojna parada povodom obilježavanja 70 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, na kojoj je učestvovalo više od 16.000 vojnika i oficira i 27 svjetskih lidera.

NA VRH