GLOBUS

Procurile golišave fotografije mlade zamjenice ministra, šefovi je brane: 'Ima političkog iskustva, prošla je sve provjere'

Nevjerica u Ukrajini

Redakcija

15.11.2016

Politički šefovi u Ukrajini stali su u obranu mlade Anastasie Deeve, koja je nedavno postala zamjenica ministra unutrašnjih poslova, nakon što su njezine golišave fotografije osvanule na društvenim mrežama. Naime, na nekim fotografijama 24-godišnjakinja pokazuje gole grudi ili nosi samo donje rublje. Ipak, njeni šefovi odlučili su braniti svoju odluku da je zaposle tako da tvrde da Deeva ima puno političkog iskustva, ali da su fotografije lažne.

Anton Gerashcenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova i Deevinog šefa, kazao je kako lično poznaje Anastasiu.

- Ona je zamjenica ministra unutrašnjih poslova, zadužena za europske integracije, saradnju s Amerikom, Japanom i drugim državama koje nam pomažu izvršiti reforme - rekao je Gerashcenko.

Daeva je i ranije imala različite afere koje su je pratile, naročito zbog toga što ima samo 24 godine, a obavlja visoku funkciju. Navodno je Deeva lagala u svojoj biografiji tvrdivši da ima 10 godina iskustva, što bi značilo da je počela raditi s 14 godina.

Unatoč svemu, Avakov i dalje brani Deevu tvrdi kako je prošla sve potrebne testove i proglasio je fotografije lažnima.

Od 2013. do 2014. Deeva je radila kao asistentica Leonidu Kozari, savjetniku bivšeg predsjednika Viktora Janukovicha na pitanju međunarodnih odnosa.

Inače, fotografije su nastale za vrijeme studentskih dana, a zanimljivo je da ih je ona i dalje držala i na društvenim mrežama, zbog čega su novinari i došli do njih, prenosi Jutarnji list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.