GLOBUS

Mišel Obama objasnila zašto je zbunio Melanijin poklon

( Printscreen)

Avaz.ba

31.1.2018

Bivša prva dama SAD Mišel Obama (Michelle) je postala hit na internetu, zahvaljujući izrazu lica kada je prije oko godinu dobila poklon od sadašnje prve dame Melanije Tramp (Melania Trump).

U prvom intervjuu otkako se iselila iz Bijele kuće, Mišel je otkrila šta se nalazilo u plavoj kutiji koju joj je pružila Melanija na dan kada je Donald Tramp polagao zakletvu.

- U pitanju je lijep ram za slike - rekla je Mišel.

Na čuvenom snimku se vidi kako ona zbunjeno uzima poklon i ne zna šta će s njim, a snimak je poslije pretvoren u brojne mimove na internetu.

- Radi se o raznim protokolima. To je kao državna posjeta, pa vam govore šta da radite i gdje će ko da stane. Nikad ranije u takvoj situaciji nisam dobila poklon, pa sam bila zbunjena - rekla je ona.

Na snimku i gifovima Mišel izgovara: “Donijela si poklon!”, a zatim se sa zbunjenim izrazom na licu okreće ka kameri i oko sebe, ne znajući da li će i ko preuzeti poklon.

Ona je sada objasnila gledaocima šou programa o čemu je razmišljala u tim trenucima.

- Šta je trebalo da uradim sa poklonom? Svi su se sklonili i niko nije došao da uzme kutiju. Razmišljala sam treba li da se slikamo sa njim? Onda je moj suprug spasio cijelu stvar, zgrabio je kutiju i unio je unutra - ispričala je Mišel, prenosi CdM.me.

Tradicija je da odlazeći predsjednici pozdrave svoje nasljednike u Bijeloj kući na jutro inauguracije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.