TERORIZAM

Prijetnje ISIL-a: Otkriven plan napada terorista na Mundijalu u Rusiji

Telegraf.rs

2.4.2018

Teroristi ISIL-a ozbiljno prijete Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a, prema najnovijim informacijama, planiraju napade vršiti na utakmicama tako što će iz zraka dronovima napadati stadione.

Poslije skandalozne fotomontaže gdje su Mesi (Messi) i Nejmar (Neymar) prikazani kao mrtvi ili im je nož pod grlom ISIL-ovog teroriste, britanski mediji došli su do informacije da se putem aplikacije Telegram, koja ima tajne četove, masovno dijele fotografije dronova kojima ekstremisti planiraju napasti stadione tokom utakmica.

Navodno ekstremisti planiraju na dronove postaviti bombe i eksploziv, koje bi zatim bacali na navijače i igrače, prenosi Telegraf.rs.

Fotografije koje su dijelile putem Telegrama pokazuju da su ekstremisti napravili ozbiljne dronove koji mogu ponijeti veliku količinu eksploziva, a čak i bombaši-samoubice sami lete na dronovima i vježbaju pred Mundijal, gdje žele ponovo napasti.

Podsjetimo, fudbalska utakmica je jednom već bila meta ISIL-a, kada je na stadionu Francuska u Sent Deniju u krvavoj noći izvršena serija bombaških napada pred meč Francuske i Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.