NAPADI U ENGLESKOJ

Za sat i po u Londonu nožem izbodeno šest osoba

Agencije

6.4.2018

Nasilni obračuni i napadi u Londonu, bilo noževima, pištoljima ili kiselinom, već su duže vrijeme u porastu.

Ali val nasilja je sada eskalirao i čini se da situacija izmiče kontroli za londonsku policiju.

U četvrtak je, u samo 90 minuta, izbodeno čak šestero tinejdžera u Londonu. 15-godišnjak je prvo izboden u Poplaru u 17:30, a zatim je oko 18 sati stariji tinejdžer izboden u Ealingu, u zapadnom Londonu.

Dvojica 15-godišnjaka i jedan 16-godišnjak u isto su vrijeme izbodeni u Mile Endu. Oko 19 sati 13-godišnjak je izboden u Njuhamu u istočnom Londonu i završio u bolnici u kritičnom stanju.

Još jedan odrasli muškarac u četrdesetim godinama izboden je u Herne Hilu, javlja BBC.

Jedan muškarac je uhapšen zbog pokušaja ubistva, a još jedan 16-godišnjak, koji je i sam lakše povrijeđen, uhapšen je zbog zavjere za nanošenje tjelesnih povreda, objavila je policija.

Dok se prosvjedovalo zbog ranijih ubistva, dogodio se novi val nasilja

Iste večeri, kako javlja Telegraph, demonstranti i lideri zajednica okupili su se u istočnom Londonu kako bi pozvali na prekid nasilnih obračuna između bandi u kojem je već poginulo više tinejdžera.

Izgleda da su žrtve i počinitelji ovih nasilnih obračuna uglavnom pripadnici etničkih manjina. Tako je mladi crnac Israel Ogunsola nasmrt izboden u srijedu navečer na stanici u Hekniju. Imao je 18 godina.

Dva dana prije njega su vatrenim oružjem ubijeni 16-godišnji Aman Šakur (Shakoor) i 17-godišnja Taniša Melburn (Tanesha Melbourne).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.