KRALJEVSKO VJENČANJE

Tokom vjenčanja princa Herija i Megan Markl svako će biti tretiran kao potencijalni terorista

Vijesti.me

11.4.2018

Kada se više od stotinu hiljada ljudi bude okupilo na svadbi princa Herija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle), britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

Među mjerama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i sigurnost kakva se provodi na aerodromima, prenio je Reuters. 

- To je pravi izazov - izjavio je Bob Brodhurst, bivši policajac, koji je bio zadužen za sigurnost na svadbi Herijevog starijeg brata Vilijama (William) i Kejt (Kate).

- Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele biti na ulicama, bilo ko može biti potencijalni terorista - rekao je.

Heri i Megan će se vjenčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona, podsjeća britanska novinska agencija.

U narednim sedmicama i mjesecima lokalni privrednici i posjetioci mogu očekivati povećano policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse... 

Posjetioci koji će na taj dan doći automobilom, mogu očekivati nasumične provjere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik, bit će oduzet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.