VELIKA BRITANIJA

Ekipa ruske televizije bez problema ušla u bolnicu u kojoj leži Skripalj

Printscreen

Vijesti.me

12.4.2018

Britanska bolnica u kojoj se nalazi otrovani bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj (Sergei Skripal) kritizirala je ekipu ruske televizije koja se ušunjala u tu zgradu i navela da je riječ o "užasnom ponašanju".

Na snimcima koje su objavili britanski mediji vidi se kako reporter ruske privatne televizije REN rano jutros ide hodnicima bolnice u Solsberiju i komentira očigledan manjak sigurnosti.

Policija je saopćila da je "razgovarala s dvojicom muškaraca za koje vjeruje da su novinari", da su oni napustili bolnicu kada im je rečeno da to učine i da niko nije uhapšen.

- Bilo kakav pokušaj da se uznemiri ili zastraši neko od našeg osoblja ili pacijenata apsolutno je neprihvatljiv i neće biti toleriran - saopćeno je iz bolnice.

Skripalj i njegova kćerka Julija (Julia) pronađeni su 4. marta bez svijesti na klupi u engleskom gradu Solsberiju i oboje su bili u kritičnom stanju. Julija Skripalj (33) je jučer puštena iz bolnice, dok se stanje njenog oca, prema navodima zvaničnika, naglo poboljšava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.