NEVJEROVATAN DOGAĐAJ

Dječak iz SAD tvrdi da je otišao u raj i vratio se

Facebook

Blic.rs

7.5.2018

Trenton Mekinli (McKinnley, 13) iz Mobajla, Alabama, preživio je ozbiljne povrijede mozga, a njegova majka Dženifer Nikol Rejndl (Jennifer Nicole Reindl) ima jednostavno objašnjenje.

- To je čudo – izjavila je ona za ''USA Today'', dodajući da je Božja ruka iza svega toga.

Trenton je doživio strašnu saobraćajnu nesreću i bio je toliko blizu smrti da su njegovi roditelji potpisali papire da doniraju dječakove organe.

Ali, dan prije nego što su ljekari planirali da ga isključe s aparata za održavanje u životu, Trenton je počeo pokazivati znakove da je svjestan. Dječak kaže da je otišao u raj i vratio se na Zemlju.

- Bio sam na otvorenom polju i išao sam naprijed. Nema drugog objašnjenja osim Boga. Nema druge mogućnosti. Čak su i ljekari to rekli – tvrdi Trenton.

Trentona je u martu, dok se vozio u prikolici, udario terenski automobil. 

- Pao sam na beton, a prikolica je pala na moju glavu. Nakon toga se više ničeg ne sjećam – ispričao je dječak.

Roditelji su ga odmah prevezli u bolnicu, gdje je ustanovljeno da mu je lobanja pukla na sedam mjesta.  

- Umro je četiri puta, od čega jednom na 15 minuta. Posljednji put kad su ga reanimirali nije imao rad moždanih talasa, a njegovo srce je kucalo samo zbog adrenalina - napisala je Trentonova majka na Facebooku.

Usljed zastoja rada srca i nedostatka kiseonika oštećena mu je funkcija bubrega.

- Ljekari su rekli kada mu srce prestane raditi sljedeći put, morat će ga pustiti da umre, kao i da bih trebala potpisati papire za doniranje njegovih organa kako bi spasili petero djece. Potpisala sam. Znala sam da on ne bi oklijevao da spasi pet života - navela je Dženifer.

Ali, prkoseći svim šansama, Trenton se vratio u život. Krajem marta njegova majka je navela da je dječak iz stolice bacao loptu u koš. Iako će dječakov oporavak biti težak, ona je puna zahvalnosti.

- Sada je ponovo u svojoj sobi i odmara se, hvala Bogu. Svakog dana je sve bolje, sačuvana mu je memorija i priča sa svojim školskim drugovima. Toliko sam zahvala što se vratio, Bog je dobar - navela je Dženifer na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.