GLOBUS

Tramp organizirao svoj prvi iftar u Bijeloj kući: Večeras veličamo tradiciju i običaj jedne od najvećih religija svijeta

AFP/Twitter

Avaz.ba

7.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Donald Tramp (Trump) sinoć je organizirao svoj prvi iftar u Bijeloj kući na koji su uglavnom bili pozvani ambasadori i diplomati iz muslimanskih zemalja.

Predsjednik SAD je prije početka iftara održao i kratak govor u kojem je zahvalio svim gostima, ali i pohvalio članove administracije Bijele kuće. 

Tokom svog govora Tramp je muslimanima širom svijeta čestitao ramazan riječima ''Ramadan mubarek'' i objasnio značenje iftara i ovog svetog mjeseca.

- Večerašnjim okupljanjem veličamo tradiciju i običaj jedne od najvećih religija svijeta - kazao je Tramp i dodao:

''Iftar označava okupljanje porodice i prijatelja u cilju slanja poruke mira i ljubavi, velike ljubavi. To je trenutak kada zahvaljujemo za sve blagoslove i radosti koje imamo u svom životu''.

Tramp je pozvao i na saradnju s Bliskim istokom, kazavši da je samo na taj način moguće izgraditi dobru i prosperitetnu budućnost za cijeli svijet.

Iftaru su prisustvovali potpredsjednik Majk Pens (Mike Pence), Trampov zet i savjetnik Džered Kušner (Jared Kushner), ministar finansija SAD Stiven Mnučin (Steven Mnuchin) i još nekoliko članova kabineta, kao i ambasadori iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Tunisa, Kuvajta, Indonezije, Jordana, kao i predstavnici Turske i drugih muslimanskih zemalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.