STRAVIČNO

Manijak u SAD izbo šestero djece izbjeglica: "Te slike ću pamtiti do kraja života"

Screenshot

Index.hr

2.7.2018

Muškarac u SAD izbo je devetero ljudi na rođendanskoj zabavi trogodišnje djevojčice u nedjelju u Ajdahu, objavile su vlasti.

Povrijeđeno je šestero djece dobi od 4 do 12 godina te troje odraslih koji su ih pokušali odbraniti. Šef policije Vilijam Bouns (William Bones) izjavio je da su neke od žrtava zadobile opasne povrede.

Timi Kiner (Timmy Kinner, 30) iz Los Anđelesa uhapšen je nakon napada u zgradi u kojoj žive većinom izbjeglice. Mediji su objavili da je u petak izbačen iz zgrade, a u nedjelju se vratio te izvršio napad.

Žrtve su neki od najnovijih članova naše zajednice. Oni su žrtve koje su pobjegle od nasilja u Siriji, Iraku i Etiopiji. To je bio napad na one najranjivije, našu djecu - izjavio je Bouns. 

Dodao je da istražitelji još nisu pronašli dokaze da se radi o zločinu iz mržnje, ali vjeruju da je to bio motiv napada.

Svjedoci su opisali stravičnu scenu nakon napada te izjavili da su vidjeli žrtve prekrivene krvlju izvan stana i na parkiralištu kod zgrade.

- Mjesto zločina, uplakana lica roditelja, lica njihove djece u bolničkim krevetima, te slike ću pamtiti do kraja života - rekao je Bouns. 

Dodao je da se radi o napadu s najvećim brojem žrtava u historiji gradića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.