GLOBUS

Wall Street pod pritiskom, najviše padaju cijene dionica u energetskom sektoru

Index.hr

17.7.2018

Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks skliznuo s najvišeg nivoa u pet mjeseci, što je ponajviše posljedica pada cijena nafte zbog čega su se pod pritiskom našle dionice energetskih kompanija. 

Dow Jones ojačao je 44 boda ili 0,18 posto, na 25.064 boda, dok je S&P 500 oslabio 0,10 posto, na 2.798 bodova, a Nasdaq indeks 0,26 posto, na 7.805 bodova, prenosi Index.hr.

Najviše su jučer pale cijene dionica u energetskom sektoru, u prosjeku za 1,2 posto.

Posljedica je to pada cijena nafte za više od 4 posto jer su splasnule zabrinutosti ulagača u vezi slabosti ponude 'crnog zlata' na tržištima nakon što su ponovno otvorene libijske izvozne luke, a očekuje se i povećanje proizvodnje Rusije i drugih velikih proizvođača.

S druge strane, znatno je porastao finansijski sektor, u prosjeku za 1,8 posto, oporavivši se od pada u petak, kada su ulagače razočarali poslovni rezultati Wells Farga i Citogroupa.

Oporavak tog sektora uslijedio je nakon što je Bank of America izvijestila o boljim nego što se očekivalo rezultatima u drugom tromjesečju, pa je cijena dionice te banke jučer skočila više od 4 posto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.